Tekst: Brabants Dagblad,  Rachelle Suppers

Het is niet zo dat al ons vlees op een stok gaat, maar er kan bijvoorbeeld een kebab van groenten op een stok van de grill komen. De grill – een watergrill – wordt wel onze specialiteit”, legt Marcel uit.

Architect
Dat ze nog eens zo’n restaurant-avontuur aan zouden gaan had het echtpaar uit Reek niet gedacht. ,,Maar het begon te kriebelen. Ik miste een avondinvulling”, lacht Marcel terwijl er om hem heen flink gesjouwd wordt met spullen. De oude Bengel, later een patisserie, op de hoek van de Peperstraat werd vanaf de fundering opnieuw opgebouwd. Met hulp van architectenbureau Koppens uit Heesch. Juist, dezelfde architect van onder andere Bistro Louis, het vernieuwde Bergoss-kantoor, de Nieuwe Wereld en de appartementen tegenover het nieuwe Woodstock in de Peperstraat.

Het resultaat: een fris restaurant met open keuken – zelfs de desserts worden gemaakt waar je bij staat – een eetbar en in het oog springende pilaren en muren bekleed met
blokjes hout. ,,Mangohout”, weet Jacky van Raaij te vertellen terwijl ze druk is de klussers om haar heen een handje te helpen of aanwijzingen te geven.

Houten stok
Anders dan dat de naam Woodstock doet vermoeden heeft het niet veel te maken met het legendarische muziekfestival uit 1969. ,,Het is een knipoog. Jeugd denkt bij Woodstock waarschijnlijk aan een houten stok, maar de oudere generatie zal wel degelijk verwijzingen zien naar het festival”, aldus Jacky. En die houten stok, die komt ook terug. ,,Het is niet zo dat al ons vlees op een stok gaat, maar er kan bijvoorbeeld een kebab van groenten op een stok van de grill komen. De grill – een watergrill – wordt wel onze specialiteit”, legt Marcel uit.

Werelds
De keuken is een tikkeltje Frans, maar wel met ‘wereldse’ invloeden. Marcel: ,,We hebben een Turkse en een Syrische kok. En ikzelf sta ook in de keuken. Ik wil die invloeden uit het Midden-Oosten terug laten komen in onze salades en in de kruiden.” Een nieuw Herperduin wordt het absoluut niet. ,,Woodstock wordt veel laagdrempeliger. Je kan hier ook aan de bar eten of gewoon een borrel op het terras drinken met een klein hapje erbij.”

Het echtpaar is blij met het plekje in de Peperstraat. “Het contact met de andere ondernemers in de straat is heel prettig, er wordt goed samengewerkt. Ook een reden om ons hier te vestigen.”  Volgende week gaat Woodstock stilletjes open om proef te draaien. In het restaurant is plek voor zo’n veertig gasten, buiten komt een terras met plaats voor 22 stoelen. De officiële opening volgt later nog.

Woodstock in de Peperstraat bijna open. © Rachelle Suppers

Woodstock in de Peperstraat bijna open. © Rachelle Suppers

Hout speelt een grote rol in het nieuwe Woodstock. © Rachelle Suppers

Hout speelt een grote rol in het nieuwe Woodstock. © Rachelle Suppers

Ook werden er nieuwe glas-in-lood-ramen gezet. © Rachelle Suppers

Ook werden er nieuwe glas-in-lood-ramen gezet. © Rachelle Suppers